Jak na imunitu dětí

Dětská imunita se vyvíjí přibližně až do 8 let věku. Takže pokud dítě nastoupí do předškolního zařízení a bude se pohybovat v dětském kolektivu, je více než pravděpodobné, že dříve nebo později onemocní a bude k infekčním nemocem náchylnější, než tomu bylo doposud.
Přijde vám, že sotva vaše dítě nastoupilo do školky, hned začalo marodit a marodí snad od podzimu do jara? Jak vysoká nemocnost dítěte je vlastně ještě normální?
rtuťový teploměr.png
Dle pediatrů je zcela normální, pokud dítě kolem věku 3 let prodělá 8 infekčních onemocnění za rok a dítě ve věku od 3 do 5 let pak 6 infekčních onemocnění za rok. Pokud vaše dítě marodí víc nebo pokud má za sebou už více antibiotické léčby, pak je na řadě návštěva imunologa, který provede kompletní vyšetření a doporučí vhodnou léčbu. Na vině časté nemocnosti také může být zvětšená nosní madle, mnohdy se pak lékaři uchylují k jejímu odstranění.
Čím tedy můžete podpořit imunitu vašeho dítěte?
ořechy a zelenina.jpg
Doplňte vitamíny a minerály
Nejdůležitější je přísun vitamínů a minerálů díky pestré stravě. Ale ne vždy se to daří – dítko může nějaké druhy potravin odmítat nebo na ně být alergické. V takovém případě přichází na řadu různé potravinové doplňky a vitamíny určené. Zapomínat byste také neměli na dostatečný pohyb na čerstvém vzduchu, který je pro imunitu dítěte také velice důležitý.
V LÉKÁRNÁCH MŮŽETE ZAKOUPIT RŮZNÉ SIRUPY NA PODPORU IMUNITY:
· Imunoglukan – přírodní komplex imunoglukanu v kombinaci s vitamínem C
· Hlíváček – s výtažky z hlívy ústřičné
· Echinaceový sirup
Odmítají vaše děti polykat nebo cucat tabletky? V takových případech pak můžete vyzkoušet různé želatinové bonbonky, které jsou pro děti lákavé a určitě je neodmítnou. Jen v takových případech pak je mnohdy obsah vitamínů minimální.
Pokud tedy vaše dítko jde, jak se říká „z nemoci do nemoci“, nezoufejte, jeho imunita se stále ještě vyvíjí a jistě svítá na lepší časy.