Co vám může nabídnout nejlevnější ubytování v Českých Budějovicích

Z některých turistických průvodců se můžete dočíst, že oblíbenými destinacemi Čechů bývají sousední státy Rakousko a Slovensko a oblasti kolem Středozemního moře – Chorvatsko, Itálie a Španělsko. Je to celkem logické, neboť moře nemáme a pobyt u moře dokáže člověka nabít pozitivní energií. Do Rakouska jezdíme hlavně do Alp a na Slovensku je rovněž celá řada krásných přírodních památek.

osvětlené českobudějovické centrum

Neměli bychom ovšem zapomínat ani na tuzemskou rekreaci, ta má přece jen ve srovnání se zahraničím několik výhod. Neexistuje tu jazyková bariéra, nepotřebujete žádný Covid pas a v případě, že nebude vyhlášen další „lockdown“, budete se moci volně pohybovat v krajině prakticky bez omezení.

park v Českých Budějovicích

V České republice jsou stovky, tisíce překrásných lokalit, jen je objevit a mít zájem je navštívit. Dobít baterky můžete i v jihočeské metropoli a proč vám vřele doporučujeme právě toto místo?

  • Podívejte se na mapu, v jaké výhodné poloze se nachází. Vydáte-li se odtud jakýmkoli směrem na kole nebo autem, pokaždé vás přivítají atraktivní místa – Třeboň a Jindřichův Hradec, zatopené pískovny u Veselí nad Lužnicí, Nové Hrady a Terčino údolí, přehrada Římov, Český Krumlov, Třísov a Dívčí Kámen, Netolice, Prachatice a Hluboká nad Vltavou.
  • Město leží na soutoku Malše a Vltavy a jste-li vodáci, můžete nejlevnější ubytování České Budějovice využít jako útočiště na závěr vašeho vodáckého putování.
  • Pro milovníky cykloturistiky je zajímavou výzvou i pobyt ve městě, k oblíbeným patří cyklostezka podél Vltavy k zámku v Hluboké nad Vltavou, k rybníku Bezdrev a Karlovu Hrádku u obce Purkarec.
  • V historickém centru byste si neměli nechat ujít výstup na Černou věž a návštěvu místních obchůdků, cukráren, restaurací, čajoven či kaváren.
  • Vyhovuje-li vám spíše klid a máte-li raději více soukromí a otevřený prostor kolem sebe, nebudete se ani v českobudějovickém centru cítit stísněně. Je tu k dispozici na téměř 70 hektarech park Stromovka, Sokolský ostrov, park Háječek, park Dukelská a parková zóna podél Mlýnské stoky.
  • A na závěr jeden tip, o němž mnoho návštěvníků Budějic neví – Dubičný vrch u Rudolfova a Hlincové Hory, je odtud fantastický výhled na celé město, s pozadím vrcholků Blanského lesa.