Terasa z dřevěného materiálu

Pokud stavíte či přestavujete dům, pak jistě víte, že je náročné se rozhodnout jaký materiál kam zvolit. Vždy máte několik možností a vy si musíte vybrat právě takový, který se vám bude líbit. Ale také aby materiál byl funkční a sloužil přesně tak, jak potřebujete. A následně ještě zvažte také estetickou stránku věci aby tak daný materiál zapadl do stylu do kterého dům ladíte.

Pojďme se teď podívat na venkovní terasu. Tu většinou budete dělat až při hotové stavbě domu. Jde o venkovní úpravu, ale i na tu je třeba se důkladně zaměřit a zvážit z jakého materiálu ji uděláte. Terasa se dá využít po celý rok.

venkovní terasa

A z jakých materiálů se dá terasa udělat? Tak například to může být přírodní kámen, ale také beton, různé dlažby, ale také z tradičního dřeva, nebo i dřevoplastu. Důležité je při rozhodování si ujasnit funkčnost každého materiálu. Zvážit je třeba také cenu, ale estetickou stránku. Musíte se zaměřit nejen na styl domu, ale také zahrady.

Velmi oblíbeným materiálem na terasu bývá právě přírodní dřevo. Ale v takovém případě je třeba myslet na to, že jako přírodní materiál podlého povětrnostním podmínkám. Většinu roku na něm bude ulpívat voda. Aby terasa dlouho sloužila a vypadala stále jako nová, tak je třeba vybírat z tvrdších dřev, jako je borovice, sibiřská modřín atd.

Dřevěná prkna

U sibiřského modřínu prkna bývají tvrdá, odolná a vydrží dlouho. Výhodou u něho je, že má i méně suků oproti jiným dřevinám. Je třeba se o dřevěná prkna pravidelně starat a věnovat jim dostatečnou péči. Vhodné je napustit je olejem aby na nich nestála voda a tím se i oživí barva. Tato péče se vám vrátí v podobě krásné, přírodní a velmi příjemné terasy. Jelikož terasu budete využívat po celý rok i v zimních měsících, tak oceníte, že na rozdíl od jiných materiálů budou prkna ze dřeva příjemná, nebudou horká a díky hrubé drážce na prknech se nebudou zas v zimních měsících tak klouzat.